Een kijkje nemen bij Ans Markus op Prinseneiland in Amsterdam

Karst en ik zijn eind oktober 2 dagen in Amsterdam geweest. Het was onze bedoeling galeriën en exposities te gaan bezoeken. We hebben oa  Body World en de Spiegelstraat en omgeving bekeken.

Enkele jaren geleden heb ik al een keer eerder mail contact gehad met Ans Markus omdat ik haar graag wilde bezoeken. Ik ben namelijk al jaren gefascineerd door haar werk.  Toen werd echter duidelijk dat zij haar expositieruimte/atelier maar 2 dagen in het jaar voor publiek geopend heeft.

Toch heb ik  afgelopen donderdagavond nogmaals de “stoute” schoenen aangetrokken en haar nog een keer gemaild met de vraag of het mogelijk was om haar werk op Prinseneiland te bekijken en haar te ontmoeten. Vanmorgen kwam het bericht via haar man Wybe binnen, dat we van harte welkom waren.  Ik heb een bijzondere ochtend gehad, heb met de kunstenares gesproken veel gezien en gehoord. Een heel mooi mens, met een bijzonder talent en een groot hart. Tevens dank aan haar man Wybe voor het realiseren van het kunnen afvinken van dit “bucketlist-ding”.

1-20151030_104530

2-Ans Markus 2 3-Met Ans in haar galerie-ruimte 4-Winny, Ans, Karst en Tiny

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *