Nieuw Atelier aan de Grotestraat 151 Almelo

Na de afgelopen 6 maanden vanuit huis te hebben gewerkt, zijn wij, Karst en ik, de afgelopen weken druk geweest met het opruimen, schilderen en inrichten van ons nieuwe onderkomen. 

Er zijn twee lieve “engeltjes” op ons pad gekomen, die ons een doorstart met Atelier Orange gunnen. Ik ben hen ongelofelijk dankbaar. Nooit kunnen vermoeden en verwachten dat  “als de ene deur dicht gaat, de andere opent”  Maar niets is minder waar gebleken, zo bijzonder allemaal. 

Vanaf zaterdag 5 juni 2021 is ons werk en zijn wij weer te zien aan de Grotestraat 151 in Almelo.  We zijn er iedere donderdag- en zaterdagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur en iedere laatste zondagmiddag van de maand. 

Kom gerust een kijkje nemen of even weer gezellig bijkletsen.

Popart

In deze coronatijden luister ik veel muziek, terwijl ik werk of schilder, of eigenlijk altijd. Ik ben een groot muziekliefhebber. Af en toe een schilder-uitstapje naar een muzikant vind ik heerlijk. De muziek op de achtergrond, terwijl ik de muzikant aan het schilderen ben. Zo ook met “Mick Jagger”,  De kleurstelling heeft alles te maken met de titel van het schilderij “Paint it black”  en de zin :”I see a red door”,  ik vond het een mooie combinatie van kleuren. 

Het doek is 70x100cm en is voorzien van een zwarte baklijst, die het geheel mooi kadert. 

“Rising Sun”

Rising Sun“, een doek van 70x140cm.

Twee jaar geleden hebben we elkaar leren kennen, nadat haar man mijn werk in het ZGT in Hengelo had zien hangen. Hierop volgde een bezoek in Rotterdam. Plannen voor een opdracht werden gemaakt. Uiteindelijk werd het niet de opdracht die wij vandaag naar Rotterdam hebben gebracht. 

De dame op het doek had dit cadeau bedacht voor haar man. Door een vriend werd ze  gefotografeerd, heeft ze me de foto’s gestuurd. Alles als verrassing voor haar man.  Met deze foto’s heb ik haar op doek mogen vastleggen. De titel van het werk zegt alles over haar naam. Een bijzonder mooie dame om te schilderen.  Mijn hartelijke dank aan haar voor de opdracht, de mooie gesprekken en het vertrouwen in mij.

Nederlandse portretprijs 2021 – ik doe mee

Naar aanleiding van het feit dat we na meer dan 6 jaren ons atelier aan de Oranjestraat in Almelo moesten sluiten, heb ik besloten om mij op te geven voor de Nederlandse Portretprijs 2021. Ik heb een portret gemaakt, in de stijl waarin ik schilder. Met losse toets en het laten staan van de verf-kwast heb ik onze dochter Dagmar geschilderd. Het doek heet “Our lady Peace”,  dit omdat de naam Dagmar=vrede. In maart 2021 hoor ik van de commissie of ik bij de 100 uitgekozen kunstenaars behoor. Mocht dit het geval gaan zijn, dan zal er een 2e keuzeronde gaan plaatsvinden, waarna er uiteindelijk 50 schilderijen/kunstwerken over zullen blijven, die geĆ«xposeerd gaan worden in Slot Zeist. 

“Our lady Peace”, acrylverfschilderij van 70x100cm. 


“Jane’s keukenbrigade”  is klaar. Ze hangt inmiddels in haar keuken in Rotterdam. Iedereen staat er op. Haar moeder, zus, 3 dochters en Jane zelf.  Een betere brigade kun je je volgens mij  niet voorstellen. Heel veel plezier met het schilderij gewenst !!

Atelier Orange is ten einde

Na meer dan 6 jaar hebben wij op zondag 22 november 2020 “ons” Atelier Orange aan de Oranjestraat moeten sluiten.

Er is een huurster voor het pand aan de Oranjestraat 16  gevonden. De afspraak met de familie Veenstra is al die jaren geweest, dat wij bij verhuur zouden vertrekken.

Helaas voor ons maar heel fijn voor de eigenaren is dit nu een voldongen feit.  Wij zijn hen heel dankbaar voor de mogelijkheid die zij ons hebben gegeven om ons als Almelose kunstenaars op de kaart te zetten. 

Nu even rust en wie weet gaat er een nieuwe deur open. Mocht dat het geval zijn, zal dit zeker op mijn site gedeeld gaan worden. Ondertussen blijf ik natuurlijk gewoon heerlijk schilderen vanuit mijn atelier aan huis. Mocht u contact willen, persoonlijk of telefonisch dan  kan dit altijd. 

Neem gerust contact met me op.

 

Ziekenhuis ZGT Almelo

 

Vanaf 1 september tot 1 maart 2021 hangen er een 15-tal schilderijen in de centrale hal van het ZGT in Almelo aan de Zilvermeeuw 1.  Om deze schilderijen te bekijken, kunt u nadat u het ziekenhuis via de hoofdingang binnen bent gegaan, doorlopen en na de schoenenzaak (links), de gang in lopen. Hier begint de expositie. Ik hoop dat zowel patiĆ«nten, personeel en het bezoek veel plezier aan de werken mogen beleven.