Opdracht voor Marianne

Vandaag heb ik de opdracht, die ik een tweetal maanden geleden van Marianne heb gekregen, bij haar en haar man afgeleverd.  Ik heb haar “Albino Moon” genoemd, naar een nummer van Golden Earring. Gaande weg het schilderproces, hield ik haar d.m.v. foto’s op de hoogte van de  “stand van zaken” .

De kleuren heb ik aangepast aan het interieur en de voorkeur kleur die zij had in geel en oranje.

Ze zijn zeer tevreden met het resultaat. Dank voor de opdracht en het vertrouwen en natuurlijk de mooie gesprekken onder het genot van een kopje koffie. 

Cadeau voor mijn vriendin

Ik heb mijn vriendin aan het begin van dit jaar gevraagd voor een fotosessie om mijn muze voor een aantal nieuwe werken te zijn. Zij stemde hier mee in omdat ze het een mooi idee vond en mij graag wilde helpen.  Er zijn toen een kleine 100 foto’s in verschillende houdingen gemaakt. 

Omdat ze onlangs  55 jaar is geworden, wilde ik haar verrassen met een schilderij.               Bij het schilderen heb ik (via haar vriend) rekening gehouden met de kleurtinten in hun woonkamer.

Het resultaat werd zeer hartelijk ontvangen en pronkt in de woonkamer aan hun muur. Omdat de meeste van mijn werken een titel krijgen van muziek waar ik van hou, heet dit werk “One more night” naar een nummer van Phil Collins. 

 

Opdracht van Ton en Ellen

 

 

 

 

Enige tijd geleden kreeg ik van Ton en Ellen de opdracht om een doek te schilderen passend in hun woonkamer op een behoorlijk grote witte muur. Het doek moest de afmeting 1.20×1.20m hebben en worden voorzien van een zwarte baklijst. Op het doek hadden zij wel een idee wat ze geschilderd wilden hebben, waaronder 2 voor hen bekende honden. De titel “Hang out with the dogs” is door hen zelf bedacht.

Vandaag mocht ik het doek afleveren. Een plaatje in een hele mooie woonkamer !!

Kunst in Ootmarsum op 24 en 25 augustus 2019

Voor het eerst alleen, mag ik dit jaar deelnemen aan “Kunst in Ootmarsum”. In het verleden altijd met onze schildergroep op verschillende plekken in Ootmarsum gestaan tijdens dit kunstweekend. De schilderleraar is helaas overleden, ik heb de groep verlaten en ga het nu alleen doen. 

Ik heb van de organisatie vernomen dat ik tegen over kledingzaak Bloemen op het Kerkplein mag staan. Graag hoop ik je daar te ontmoeten. 

ZGT ziekenhuis Hengelo

Ik ben onlangs gevraagd om de hoofdgang en zijgang (ri. neurologie)van het ziekenhuis ZGT in Hengelo te vullen met een aantal van mijn doeken. Vanaf begin april tot juni van 2019 mag ik hier mijn werken exposeren om vervolgens aan het einde van dit jaar nog een keer terug te komen.Mijn dank is groot.  Ik hoop dat personeel en patiënten veel plezier aan het werk beleven.