“Terschelling”

In november 2022 kreeg ik een opdracht om een groot doek, een mooie blikvanger in de woonkamer, te maken.  Het strand van Terschelling waar mooie herinneringen liggen, moest het gaan worden. Een gezamelijke “passie”. Dit omdat ik zelf ook een kleine 10-tal jaren, elk jaar weer een weekend mocht doorbrengen op Terschelling.  In overleg met de opdrachtgevers besproken wat zij wilden, qua kleur en compositie. Het doek heeft een mooie plek in de woonkamer gekregen. Hartelijk dank voor het vertrouwen, de gezellige gesprekken en koffie met pure chocolade !!

Terschelling”,180x70cm zonder lijst.

Hengelo en Tubbergen

In augustus van dit jaar sprak ik een echtpaar die hun gezin (met aanhang, kleinkinderen en de honden) vastgelegd wilden hebben op doek. Afgelopen week hebben ze het doek, met grote tevredenheid, opgehaald. 

Hun wens was om ook Tubbergen en Hengelo in het doek te verwerken. Ik heb een aantal verschillende markante gebouwen geschilderd. Van Hengelo het gemeentehuis, de Storkfabriek en het verenigingshuis van Stork. Van Tubbergen heb ik de St. Pancratius en het Oale Raadhoes geschilderd. De Kroezeboom mocht natuurlijk niet ontbreken.

Verder mocht ik de hele familie, met ouders die omkijken naar de kijker,  hun beide dochters aan hun zijde, de echtgenoten van de dochters, kinderen en beide honden, schilderen op een enorm doek van 80x160cm. 

 

L’Opera is thuis

In juli dit jaar kreeg ik, van Olaf en Jorien, een opdracht om een foto uit 1930 van het operagebouw in Parijs te schilderen. Olaf was ervan overtuigd dat ik dit kon. Een mooie reis naar een bijzonder resultaat. Olaf en Jorien zijn zeer tevreden en stuurden me de foto van het ingelijste werk dat inmiddels een plekje in hun woonkamer heeft gekregen. Het schilderij heeft een afmeting van 70x140cm. Dankbaar voor het vertrouwen.

“Een worstje voor de dorst”

In april van dit jaar kreeg ik contact met Ingrid en Gerco.

Zij gaven aan dat ze hun 3 kinderen mogelijk geschilderd zouden willen hebben. In eerste instantie werd een schilderij voor de keuken bedacht, waarin Renee bezig is. Een foto uit de Foodhal in Rotterdam, waar Renee heeft gewerkt,  is als onderwerp gebruikt.  Afgelopen week is het schilderij bij de familie in de keuken opgehangen.

Een mooie en bijzondere weg van eerste gesprek naar het uiteindelijke resultaat, onder het genot van heerlijke koffie(momenten) en leuke gesprekken.Hartelijk  dank daarvoor!

“Something to read”

In april van dit jaar kreeg ik, naar aanleiding van de expositie in Zutphen, contact met Tineke en Peter. Zij waren voornemens mij een opdracht gegeven. Een doek voor aan de muur in hun mooie woonkamer. De afmeting was wel even een “dingetje”.  2×2 meter is wat ze in gedachten hadden.  Uiteindelijk werd door hen de opdracht gegeven om een 2-luik te maken van in totaal 2×1.5 meter. 

Zo’n 3 maanden later met regelmatig even overleg, contact , mooie koffiemomenten en bijzondere gesprekken, is het lezende meisje vandaag op haar bestemde plek komen te hangen. Peter en Tineke zijn er content mee. Ik vind het een aanvulling op het bijzonder mooie interieur en ben blij dat ik haar voor hen heb mogen schilderen.

Wat een eer !!

Op 25 april 2022 ontving ik een brief van de kunstcommissie van het Deventer Ziekenhuis. Ik werd daarin uitgenodigd om samen met 3 andere kunstenaars een ontwerp te maken voor het Borstcentrum in het DZ. Dit Borstcentrum is afgelopen jaar gebouwd. De muren van het centrum zijn gewelfd (zie foto). 

Eén van de 4 ontwerpen zal worden gekozen en deze kunstenaar mag dan haar ontwerp voor het centrum gaan maken. 

Wat een enorme eer. Eer op mijn schilderzame leven, de erkenning, waarvoor ik hen hartelijk dank !!

“Wildhanging” Kunstwerkplaats Möllerwerf Hengelo

Open Dag met Wildhanging
Kunstwerkplaats de Möllerwerf

Op zaterdag 2 april tussen 10.00 en 19.00 uur bent u welkom tijdens onze open dag.
Kom een lekkere verse zak gratis popcorn halen en geniet aan de kade van het spectaculaire uitzicht op de Hengelose haven. In onze kunstwerkplaats kunt u uw ogen uitkijken bij de Wildhangingstentoonstelling en zich warmen aan onze open haard.

Kunstenaars en fotografen uit Hengelo, Enschede en Almelo tonen vanaf deze dag hun
werk in onze fonkelnieuwe kunstwerkplaats aan de haven van Hengelo. Deze creatieve
talenten maken kans te worden geselecteerd voor een reizende tentoonstelling langs havensteden tussen Rotterdam en Berlijn.

De Wildhanging is tot en met donderdag 21 april te bezichtigen. Van maandag tot en met donderdag op afspraak en op vrijdag tot en met zondag van 12.00 tot 18.00 uur
vrije inloop.


KWF Almelo – live schilderen

Op vrijdag 4 februari is het Wereld Kankerdag. Ik ben door KWF-Almelo gevraagd om tijdens de uitzending vrijdagavond van AAvisie Almelo, live te gaan schilderen. De uitzending zal live te zien zijn op het kanaal van AAvisie.  Het schilderij zal tijdens de uitzending worden geveild.

Een hele eer !! Ik wil hier graag aan mee doen. Dit omdat mijn vader in 2002 aan kanker is overleden. Ter ere van hem en alle andere mensen die kanker overwonnen hebben, er aan zijn overleden of er nog steeds mee vechten, heb ik deze mooie taak op mij genomen. Ik ben al begonnen met een schilderij, omdat 6 uur (van 18.00 uur tot 24.00 uur) te weinig is voor mij. 

Ik heb een dame als in de serie “meisjes” opgezet en ben nu bezig met de 2e olieverflaag. De dame heeft een mutsje op, rechts van haar is het donker, wat voor mij staat voor de moeilijke tijd waarin ze heeft gezeten. Links voor haar wordt het licht, de toekomst ! Ik hoop dat dit schilderij een mooi bedrag op mag brengen tbv het KWF.