Opdracht van Rita en Bertho

Een aantal weken geleden kwamen Rita en Bertho ons winkeltje aan de Grotestraat binnen.  Ze gaven aan een wens  te hebben;  het was een nieuw schilderij  dat hun woonkamer zou opfleuren.

Rita wist heel goed wat ze wilde en liet mij een afbeelding zien. De afspraak werd gemaakt om bij hen thuis enkele verschillende afmetingen van doeken te proberen, zodat zij een keuze konden maken. De keuze werd 70×140 cm. 

Na dit “huis”bezoek was alles duidelijk. De opdracht werd mij gegund. Met veel plezier, af en toe een whatsapp-foto over de vorderingen, een bakkie koffie bij aflevering en hele gezellige gesprekken, wil ik hen hartelijk danken voor deze mooie momenten en voor het gunnen van de opdracht. 

 

Nieuw Atelier aan de Grotestraat 151 Almelo

Na de afgelopen 6 maanden vanuit huis te hebben gewerkt, zijn wij, Karst en ik, de afgelopen weken druk geweest met het opruimen, schilderen en inrichten van ons nieuwe onderkomen. 

Er zijn twee lieve “engeltjes” op ons pad gekomen, die ons een doorstart met Atelier Orange gunnen. Ik ben hen ongelofelijk dankbaar. Nooit kunnen vermoeden en verwachten dat  “als de ene deur dicht gaat, de andere opent”  Maar niets is minder waar gebleken, zo bijzonder allemaal. 

Vanaf zaterdag 5 juni 2021 is ons werk en zijn wij weer te zien aan de Grotestraat 151 in Almelo.  We zijn er iedere donderdag- en zaterdagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur en iedere laatste zondagmiddag van de maand. 

Kom gerust een kijkje nemen of even weer gezellig bijkletsen.

Popart

In deze coronatijden luister ik veel muziek, terwijl ik werk of schilder, of eigenlijk altijd. Ik ben een groot muziekliefhebber. Af en toe een schilder-uitstapje naar een muzikant vind ik heerlijk. De muziek op de achtergrond, terwijl ik de muzikant aan het schilderen ben. Zo ook met “Mick Jagger”,  De kleurstelling heeft alles te maken met de titel van het schilderij “Paint it black”  en de zin :”I see a red door”,  ik vond het een mooie combinatie van kleuren. 

Het doek is 70x100cm en is voorzien van een zwarte baklijst, die het geheel mooi kadert.