Atelier Orange is ten einde

 

 

 

 

Na meer dan 6 jaar hebben wij op zondag 22 november 2020 “ons” Atelier Orange aan de Oranjestraat moeten sluiten.

Er is een huurster voor het pand aan de Oranjestraat 16  gevonden. De afspraak met de familie Veenstra is al die jaren geweest, dat wij bij verhuur zouden vertrekken.

Helaas voor ons maar heel fijn voor de eigenaren is dit nu een voldongen feit.  Wij zijn hen heel dankbaar voor de mogelijkheid die zij ons hebben gegeven om ons als Almelose kunstenaars op de kaart te zetten. 

Nu even rust en wie weet gaat er een nieuwe deur open. Mocht dat het geval zijn, zal dit zeker op mijn site gedeeld gaan worden. Ondertussen blijf ik natuurlijk gewoon heerlijk schilderen vanuit mijn atelier aan huis. Mocht u contact willen, persoonlijk of telefonisch dan  kan dit altijd. 

Neem gerust contact met me op.

 

Ziekenhuis ZGT Almelo

 

Vanaf 1 september tot 1 december hangen er een 15-tal schilderijen in de centrale hal van het ZGT in Almelo aan de Zilvermeeuw 1.  Om deze schilderijen te bekijken, kunt u nadat u het ziekenhuis via de hoofdingang binnen bent gegaan, doorlopen en na de schoenenzaak (links), de gang in lopen. Hier begint de expositie. Ik hoop dat zowel patiënten, personeel en het bezoek veel plezier aan de werken mogen beleven. 

Nouryon Deventer

 

 

 

Na twee jaar van afwezigheid mag ik vanaf 9  juli 2020 weer een 15-tal werken in de gang R3 van Nouryon (voormalig Akzo) in Deventer hangen. 

Met de hulp van schildermaat Karst is het weer een fleurige expositie geworden, die het gebouw weer wat aantrekkelijker maakt in deze corona-tijd. 

Ik  hoop dat de medewerkers en het bezoek veel plezier beleven aan deze expositie.

Opdracht voor Marianne

Vandaag heb ik de opdracht, die ik een tweetal maanden geleden van Marianne heb gekregen, bij haar en haar man afgeleverd.  Ik heb haar “Albino Moon” genoemd, naar een nummer van Golden Earring. Gaande weg het schilderproces, hield ik haar d.m.v. foto’s op de hoogte van de  “stand van zaken” .

De kleuren heb ik aangepast aan het interieur en de voorkeur kleur die zij had in geel en oranje.

Ze zijn zeer tevreden met het resultaat. Dank voor de opdracht en het vertrouwen en natuurlijk de mooie gesprekken onder het genot van een kopje koffie. 

Cadeau voor mijn vriendin

Ik heb mijn vriendin aan het begin van dit jaar gevraagd voor een fotosessie om mijn muze voor een aantal nieuwe werken te zijn. Zij stemde hier mee in omdat ze het een mooi idee vond en mij graag wilde helpen.  Er zijn toen een kleine 100 foto’s in verschillende houdingen gemaakt. 

Omdat ze onlangs  55 jaar is geworden, wilde ik haar verrassen met een schilderij.               Bij het schilderen heb ik (via haar vriend) rekening gehouden met de kleurtinten in hun woonkamer.

Het resultaat werd zeer hartelijk ontvangen en pronkt in de woonkamer aan hun muur. Omdat de meeste van mijn werken een titel krijgen van muziek waar ik van hou, heet dit werk “One more night” naar een nummer van Phil Collins. 

 

Opdracht van Ton en Ellen

 

 

 

 

Enige tijd geleden kreeg ik van Ton en Ellen de opdracht om een doek te schilderen passend in hun woonkamer op een behoorlijk grote witte muur. Het doek moest de afmeting 1.20×1.20m hebben en worden voorzien van een zwarte baklijst. Op het doek hadden zij wel een idee wat ze geschilderd wilden hebben, waaronder 2 voor hen bekende honden. De titel “Hang out with the dogs” is door hen zelf bedacht.

Vandaag mocht ik het doek afleveren. Een plaatje in een hele mooie woonkamer !!

Kunst in Ootmarsum op 24 en 25 augustus 2019

Voor het eerst alleen, mag ik dit jaar deelnemen aan “Kunst in Ootmarsum”. In het verleden altijd met onze schildergroep op verschillende plekken in Ootmarsum gestaan tijdens dit kunstweekend. De schilderleraar is helaas overleden, ik heb de groep verlaten en ga het nu alleen doen. 

Ik heb van de organisatie vernomen dat ik tegen over kledingzaak Bloemen op het Kerkplein mag staan. Graag hoop ik je daar te ontmoeten.