Kunst in Ootmarsum op 24 en 25 augustus 2019

Voor het eerst alleen, mag ik dit jaar deelnemen aan “Kunst in Ootmarsum”. In het verleden altijd met onze schildergroep op verschillende plekken in Ootmarsum gestaan tijdens dit kunstweekend. De schilderleraar is helaas overleden, ik heb de groep verlaten en ga het nu alleen doen. 

Ik heb van de organisatie vernomen dat ik tegen over kledingzaak Bloemen op het Kerkplein mag staan. Graag hoop ik je daar te ontmoeten. 

ZGT ziekenhuis Hengelo

Ik ben onlangs gevraagd om de hoofdgang en zijgang (ri. neurologie)van het ziekenhuis ZGT in Hengelo te vullen met een aantal van mijn doeken. Vanaf begin april tot juni van 2019 mag ik hier mijn werken exposeren om vervolgens aan het einde van dit jaar nog een keer terug te komen.Mijn dank is groot.  Ik hoop dat personeel en patiënten veel plezier aan het werk beleven.

 

In opdracht uw kinderen of kleinkinderen laten schilderen

In opdracht uw kinderen of kleinkinderen laten schilderen, kan. In overleg met u wordt of een foto gezocht (kan samen met mij) of een afspraak gemaakt waarop ik de kinderen kan zien.  De afmeting van het doek wordt besproken en de verfsoort. Opdrachten kunnen zowel in acryl- als ook in olieverf worden geschilderd. Hierbij twee opdrachten van kinderen en kleinkinderen:

Dit is een acrylverfschilderij  met een afmeting van 70x90cm in een zwarte baklijst. De foto is genomen op een vakantie in Frankrijk. Een foto van Norah en Lucas, zij lopen hier op Mont Saint-Michel. Deze foto is in overleg met de ouders uitgezocht, vanwege de mooie belichting van de trappen, de bijzondere omgeving en de beweging in de beide kinderen die naar boven lopen. 

 

 

 

Hieronder is een schilderij te zien in olieverf, met een afmeting van 70x90cm op een 3d-doek. Dit is een dik doek (4cm breed) en behoeft geen lijst. Coos en Myra hebben een vakantiefoto uitgezocht waarbij zij samen met de hele familie (zoon, dochter, hun partners en kinderen) op een groot landgoed in Frankrijk hebben verbleven. De kleinkinderen op het doek, zijn een kind van zoon en een kind van dochter. Dit vonden zij een mooie oplossing. De jongeman leert zijn nichtje basketballen .

Opdracht voor trapopgang

Een maand of 2 geleden kreeg ik van een familie die onlangs een nieuwe woning hadden laten bouwen, de opdracht om een drieluik te maken voor de trapopgang.  Nadat er verschillende mogelijke opzetjes bekeken zijn, heeft de familie gekozen voor een drieluik met kinderen die een berg opklimmen, waarbij bovenaan de berg moeders zit en ballen naar beneden, de berg af laat rollen. De familie was erg blij met het eindresultaat en heeft me wat foto’s van hun “nieuwe” trapopgang gestuurd. 

 

Busy in the Kitchen in Almere

Wederom is er een familie uit  Almere in contact geweest.

Ook zij wilden een keukenschilderij.  Om duidelijk te krijgen wat hun wensen waren, werden er een paar telefoongesprekken gevoerd over afmeting, kleur en voorstelling. Uiteindelijk is opdrachtgever Patrick dmv whatsapp en foto’s op de hoogte gehouden van de vorderingen van zijn opdracht. 

Het uiteindelijke resultaat is hieronder te zien.  Patrick heeft het doek opgehaald en een foto gestuurd van de uiteindelijke plek in de keuken in Almere. Ik hoop dat ze er veel plezier aan mogen beleven.