Absinthe

Inmiddels ben ik klaar met een doek van 1x1m. De voorstelling  van een kruik met een potje en een paar pruimen.  Op het kruikje is de tekst  “Absinthe”  geschilderd. Dit omdat wij (Karst en ik) na een dag schilderen wel eens een “Absintje” drinken.absinth met zilveren lijstAbsinth webfoto

Absinthe is een drankje dat gemaakt is van alcohol en het kruid Alsem, het heeft een bittere anijsachtige smaak en bevat 55 tot 70% alcohol.  Het kruid Alsem bevat Thujon en Absintine.   Thujon heeft een hallucinerende werking.  In 1909 werd Absinthe in Nederland verboden(de Absinth-wet)  omdat het tot waanzin kon leiden. In 2004 kwam men tot andere inzichten. Nu wordt het kruid Alsem nog in smartshops verkocht om te roken of om thee van te maken.  Bekende kunstenaars als Van Gogh, Picasso, Oscar Wilde, Edgar Allan Poe  waren gebruikers van Absinthe.  Het typische fel-geel uit de schilderijen van Van Gogh komt uit zijn ervaringen met Absinthe.

Voor mij is dit doek dan ook een knipoog naar de Absinthe-momenten in ons Atelier geworden.

 

2 reacties op “Absinthe

  1. Gezien de afbeelding, waarin sfeer, kleurnuances en schilderstechniek alom vertegenwoordigd zijn, denk ik dat er van dat drankje een inspirerende en creatieve werking los komt. Proost…….

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *