“Something to read”

In april van dit jaar kreeg ik, naar aanleiding van de expositie in Zutphen, contact met Tineke en Peter. Zij waren voornemens mij een opdracht gegeven. Een doek voor aan de muur in hun mooie woonkamer. De afmeting was wel even een “dingetje”.  2×2 meter is wat ze in gedachten hadden.  Uiteindelijk werd door hen de opdracht gegeven om een 2-luik te maken van in totaal 2×1.5 meter. 

Zo’n 3 maanden later met regelmatig even overleg, contact , mooie koffiemomenten en bijzondere gesprekken, is het lezende meisje vandaag op haar bestemde plek komen te hangen. Peter en Tineke zijn er content mee. Ik vind het een aanvulling op het bijzonder mooie interieur en ben blij dat ik haar voor hen heb mogen schilderen.

2 reacties op ““Something to read”

  1. Lieve Peter en Tineke, het was een mooie reis naar dit resultaat. Een cadeau in het leven om mensen als jullie te mogen ontmoeten !! Dank daarvoor en we gaan elkaar ongetwijfeld weerzien. Lieve groet van mij

  2. Hij hangt nu een week. Of moet je zij zeggen? Of moet je zeggen ze hangen nu een week? Maakt niet uit, wij zijn er zeer verguld mee!

    Het begon allemaal bij een bezoek aan het ziekenhuis waar we bij toeval stuitten op een expositie van een aantal van Winny’s schilderijen. Eén daarvan ‘pakte’ ons meteen, omdat het vreugde en joie de vivre uitstraalt. Winnie gebeld om een afspraak te maken. Het weekend daarop konden het schilderij bewonderen in onze huiskamer. Het was een voltreffer en staat prachtig! Bij die gelegenheid hebben we gevraagd of Winny iets groots wilde maken voor ons, in dezelfde stijl. Ze twijfelde geen moment, maar zat wel met de afmeting. We hadden namelijk iets van 2x2m in gedachten, maar dat past niet op de schildersezel, en transport zou ook niet makkelijk zijn. Al pratende ontstond het idee van een tweeluik. En zo is ons avontuur begonnen. Meerdere momenten van overleg en bezoeken hebben uiteindelijk dit prachtige resultaat gegeven.

    Wat het proces voor ons erg prettig maakte is de manier waarop Winny aanvoelt wat je mooi vindt, maar ook hoe zoiets combineert met het interieur. Daar hebben we echt samen over nagedacht. Daarbij is Winny ook realistisch wat wel en niet kan, bijvoorbeeld wat de horizon van het doek doet in het totaal beeld met het interieur. Al met al een fantastisch resultaat, waarin wij Winny’s passie voor schilderen zeer herkennen.

    Ongelooflijk wat een schilderij als dit met onze woonkamer doet!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *